Ölçme ve değerlendirme çalışmalarında amacımız, öğrenme-öğretme sürecinde geçerli, güvenilir, nesnel ölçme araç ve teknikleri ile sınıf düzeyleri ve öğrenci bazında, ilgili derslerin hedef konu ve kazanımlarına öğrencilerimizin ne derece ulaşılabildiğinin tespit edilerek, tam öğrenmenin gerçekleşmesini sağlamak adına çalışmalar yapmaktır.

Öğrencilerimize eğitim-öğretim yılının ilk haftası bir önceki öğretim yılının değerlendirmesini amaçlayan “Hazır bulunuşluk Çalışması” uygulanır.

Süreç değerlendirmede her dersten önemli kazanımları içeren, notla değerlendirilmeyen, okulumuzda “PiRiZ (PİRİ İZLEME)” adı verilen izleme çalışmaları tüm yıl içerisinde uygulanır.

Ayrıca 5-6-7 ve 8. sınıflarımıza “Deneme Sınavları” sınıf seviyelerine göre farklılık gösteren sayıda uygulanır.

Süreç ve sonuç odaklı ölçme-değerlendirme çalışmaları ile gelişimleri yakından izlenen öğrencilerimizin, tam öğrenmeye ulaşabilmeleri için her türlü destek ölçme-değerlendirme birimimiz tarafından öğretmenlerimizle yapılan çalışmalarla özel olarak verilmektedir.

Kazanımlar bazında hedeflenen başarı düzeyine erişmeleri adına öğrencilerle her sınav sonrasında analizler doğrultusunda ek dersler yapılır. Bu çalışmalar okul sonrasında gerçekleştirilir.

Hafta içinde öğrenilen kazanımların pekiştirilmesi amacıyla öğrencilerimize verilen hafta içi ve hafta sonu ev çalışmaları bireysel bazda takip edilerek öğrencinin akademik gelişimi sürekli izlenir.