Orion Eğitim Vakfı Özel Piri Reis Okullarında 5.sınıftan itibaren 3. Yabancı dilimiz İtalyanca'ya yelken açarız.

Fransızca gibi İtalyanca'nın da Latince kökenli bir dil olması ve yapı olarak Fransızca'ya benzer olması, çocuklarımızın İtalyanca’yı hızla öğrenmelerine ve özellikle ilerleyen süreçte isterlerse bu konuda rahatlıkla ilerleme kaydedebileceklerini görmelerine olanak sağlar. Öğrencilerimiz yeni bir dili öğrenirken aynı zamanda köklü bir kültürle tanışırlar.

Özellikle son yıllarda İtalyanca'ya artan ilgi bir rastlantı değil. İtalya ile sıkı ticari ve kültürel ilişkilerimiz nedeniyle İtalyanca bilmek de artık bir avantaj haline gelmiştir. İtalyan dili müzikal bir dildir bu nedenle de kavraması kolay ve zevklidir. Kültürü, Modası ve mutfağının zenginliği bu dile olan ilgiyi arttırmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde İstanbul'da bir İtalyan Üniversitesi'nin kurulması planlanıyor. Bu ve benzeri çalışmalar da İtalyanca'nın önemini vurgular niteliktedir.