Basın Danışmanı

turangultekin

Turan Gültekin

Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik Bölümünden 1992 yılında mezun oldu. Gazeteciliğe 1991 Yılında Yeni Asır Gazetesinde başladı. 2015 yılına kadar sırasıyla Star, Sabah gazeteleri, İzmir Life Dergisi, Doğan Haber Ajansı ve Hürriyet Gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamı boyunca Ege Bölgesinde, Türkiye ve dünyada meydana gelen doğal afet, askeri operasyon, ülkeyi yakından ilgilendiren yargılamalar olmak üzere çok sayıda olayı yakından takip eden Turan Gültekin’in aldığı 20’ye yakın ödül arasında en önemlileri 2003 yılında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği- Unilever Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda 2.'lik ile 2008 yılında Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması Ulusal Gazete Haberi 1.'lik ödülüdür. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyesi olan Turan Gültekin üç dönem Türkiye Foto Muhabirleri Derneği İzmir Temsilciliği görevini üstlenmiştir. Halen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi olarak mesleki çalışmalarını sürdürmektedir. ICF onaylı Profesyonel Yaşam Koçluğu (ACSTH- ICF) sertifikasının yanı sıra çok sayıda meslek içi ve meslek dışı eğitim sertifikaları bulunan Turan Gültekin 2012- 2014 yılları arasında misafir öğretim üyesi olarak İzmir Ekonomi Üniversitesinde “Temel Fotoğrafçılık” ile “Medya ve Etik” dersleri vermiştir. Gültekin, Kasım 2016'dan bu yana Piri Reis Okulları Basın Danışmanı olarak görev yapmaktadır.