Fransızca Öğretmeni - Yabancı Diller Koordinatörü

Tuba SARAÇ

Notre Dame de Sion Lisesinin ardından, Marmara Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Bölümü'nden 1995 yılında mezun oldu. Öğretmenliğe 1992 yılında İstanbul Fransız Kültür Merkezinde başladı. Galatasaray Lisesi, Sainte-Pulchérie Fransız Lisesi, İstanbul Saint-Joseph Lisesi ve Piri Reis Okullarında çalıştı. Ayrıca Fransa'da Franche-Comté Üniversitesi CLA'da Fransızca Öğretmenlerine yönelik formasyonlar verdi. Fransa'da takip ettiği Suggestopédie ve Didactique du FLE alanlarında elde ettiği çeşitli sertifikaların yanı sıra DELF Sınavları Değerlendirme (Habilitation du DELF Correcteurs) konusu da dahil çok sayıda eğitim sertifikaları almıştır. İzmir Saint-Joseph Lisesi ardından 2009'dan bu yana Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları’nda "Fransızca Koordinatörü" olarak görev yapan Saraç 2017 yılından itibaren okullarımızda "Yabancı Diller Koordinatörü" olarak görev yapmaktadır.