Resim Öğretmeni

Nur PETEK

Dokuz Eylül Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden 2002,  Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretim Bölümü Yüksek Lisans Programı’ndan “Yaratıcı Drama Eğitimi” konulu teziyle 2006 yılında mezun oldu. 2007 yılında Paris - Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts’da, desen ( karakalem, füzen) ve boyama (suluboya, akrilik ve yağlıboya) eğitimi aldı. 2009 yılında “Resim Derslerinde Yaratıcı Drama Etkinlikleri” sunumuyla Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın “6. Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri” ve İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları’nda “5. Eğitimde Yeni Yönelimler Sempozyumu”nda katılımcı olarak bulundu. Resimleri yurtiçi ve yurtdışında birçok kişisel ve karma sergide yer aldı. Katıldığı sergiler ve aldığı ödüllerden bazıları şöyledir: Paris,  Perspective by D.S Galerie (Kişisel Resim Sergisi)  /  Bilkent Üniversitesi, “Feiticio- Büyülü Nesne- Fetişizm” (Karma Resim Sergisi)  /  İzmir İletişim Kitabevi (Kişisel Resim Sergisi)  /  İstanbul, Evin Sanat Galerisi, “Nuri İyem Resim Yarışması” Ödülü ve Sergisi  / İzmir Seba Sanat Galerisi (Karma Resim Sergisi)  /  “Turgut Pura Yarışması “ Ödülü ve Sergisi Notre Dame de Sion Lisesi’nde 2007 yılında “Fabrication de Marionnettes” (Kukla Üretimi), 2008 yılında “La Marionnette Nous Apprend..” (Kukla Bize Öğretiyor..) eğitimleri sertifikalarının yanı sıra çok sayıda meslek içi ve meslek dışı eğitim sertifikaları bulunan Nur PETEK, Eylül 2004’ten bu yana Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.