Yenilikçi zihinler Kuşadası’nda buluştu

19 Şubat 2018

IMG_4184_2

Özel Piri Reis Okulları, dünyanın en büyük yenilikçilik organizasyonu olarak kabul edilen Destination İmagination (DI) Yarışması’nın, Kuşadası’nda yapılan Türkiye finallerine katıldı. Tüm Türkiye’den yaklaşık 3 bin öğrencinin katıldığı organizasyona Özel Piri Reis Okullarını, Güzelbahçe ve Karşıyaka şubelerinden toplam dört takım temsil etti. Öğrenciler ilk etapta kendilerine anlık verilen bir görev üzerine takım olma ve paylaşma becerilerini sergilerken ikinci etapta üzerine hazırlık yaptıkları bir konunun sunumunu yaptı.

Destination Imagination nedir?

Amacı çocukların gerçek yaşamda karşılaşacakları problemleri çözmelerini sağlayacak ve hayatları boyunca kullanabilecekleri becerileri geliştirmek olan Destination Imagination’ın (DI) organizasyonu kapsamında, katılımcı ülke temsilcilikleri tarafından her yıl etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerde en az iki, en fazla yedi kişiden oluşan takımlar her yıl yayınlanan görevler için özel çözümler üretiyor. Teknik, bilimsel, güzel sanatlar, doğaçlama, yapısal ve sosyal sorumluluk olmak üzere altı farklı kategoriden istediklerini seçen takımlar çözümlerini DI etkinliği şeklinde sunuyor. İlkokul, ortaokul ve lise seviyelerine göre ayrılan takımlar dışarıdan yardım almadan kendi özgün, yenilikçi ve yenilikçi çözümler üretip, bunu eğlenceli ve teatral bir sunuma dönüştürüyor. Çocuklar bu süreç boyunca, yardımlaşma ve karşılıklı saygı ilkeleri çerçevesinde, hızlı düşünme, karar verme, zaman yönetimi, problem çözme, takım çalışması gibi çok önemli becerileri güvenli ve eğlenceli bir ortamda keşfetme ve geliştirme imkanı buluyor.