Yeni dönem öğrenerek başladı

28 Ağustos 2018

slider


Nöro Sağlık Beyin Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Kurucusu Uzman Dr. Kerem Dündar, öğretmenlere geleceğin öğretmeninin düşünme sistemi hakkında seminer verdi. 

Özel Piri Reis Okulları yeni öğretim yılı hazırlıklarına lider ve yaratıcı öğretmenin nasıl olması gerektiğini öğrenerek başladı. Nöro Sağlık Beyin Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Kurucusu Uzman Dr. Kerem Dündar “Geleceğin Öğretmen Beyni” adlı seminerinde geleceğin insanını yetiştirecek öğretmenlerin nasıl düşünesi gerektiği konusunda ipuçları verdi. Yaklaşık üç saat süren seminer sırasında Dündar, beynin insan vücudundaki asıl görevi, beyin temelli öğrenmenin püf noktaları, öğrenme aşamaları, duygusal zeka, öğretmendeki öğrenci algısı, anne-baba eğitiminin önemi, öğrencilerdeki teknoloji bağımlılığı, zaman yönetimi, eğitimdeki problemler konularında bilgi verdi. 

Geleceğin öğretmeni

Beynin asıl işlevinin iletişim olduğunu anlatan Dündar, “Beyin temelde problem çözme organıdır ve insanın problemler karşısında ayakta durmasını sağlar. Öğretmenler de programcı değil, programcılara yön gösteren kişilerdir” dedi. Hızla değişen teknoloji ile birlikte ihtiyaç duyulan insan kaynaklarının özelliklerinin sürekli olarak değiştiğini vurgulayan Dündar, “Beş yıl önceki kriterler ile bugünün kriterleri çok farklı. Örneğin daha önce insanın duygusal zekası kriter olarak görülmezken bugün en önemli kriterlerden biri. Bu değişen koşullara kendimizi hazırlamamız gerekiyor” diye konuştu. Öğrenme sürecinde öğretmenin öğrencinin duygusal durumunu da hesaba katması gerektiğini belirten Dündar, “Siz çocuğa bir şey öğretmeye çalışıyorsunuz. Eğer siz sadece (Bu çocuk ne düşünür) derseniz ve o sırada çocuk kendini kötü hissediyorsa siz dünyanın en iyi öğretmeni dahi olsanız hayatta o konuyu öğrenemez. Duyguyu da pozitif bir data olarak yaptığınız işte kullanmanız, karşınızdakinin hislerini artık hesaba katmanız gerekiyor. Bunu da öğrencinize öğretmeniz gerekiyor çünkü gelecekte sizin eğittiğiniz çocuklar ruhsuz olursa işe giremeyecek. Bu kavram beş yıl önce yoktu şimdi var. Bütün bunlara hazırlıklı olmamız gerekiyor” dedi.

Geleceğin insanı

Günümüzün en popüler konularından birinin de bilişsel esneklik olduğunu sözlerine ekleyen Dündar, “Bilişsel esneklik, bildiği konuda esneyebilen insan demektir. Gelecekte bu tür insanlara çok büyük ihtiyaç olacak çünkü bildiğin, seni başarılı yapan bilgiler değişiyor eğer sen bu bilgileri yenileyebiliyorsan hayatını sürdürebileceksin. Eğer sen o bilgileri alamıyorsan yok olup gideceksin” dedi. Dündar, teknoloji ile kavga eden kişilerin öğretmenlik yapmasının zor olduğunu da dile getirerek “Teknolojinin en belirgin göstergesi telefon. Yeni nesil öğretmen telefonla kavga etmez onunla anlaşır. Sen istediğin kadar engelle nasıl olsa annesi babası verecek. Kontrol ederek nasıl kullanacağını öğretmen daha iyi olur” diye konuştu. Seminer öğretmenlerin soruları ile sona erdi. 

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img