Sanatın merkezinde atölye çalışması

09 Ekim 2017

TRN_4397_2

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 8. sınıf Resim Kulübü öğrencileri gelenek haline gelen atölye çalışmasını Arkas Sanat Merkezinde yaptı.

Görsel sanatlar öğretmeni rehberliğinde Arkas Sanat Merkezinde sergilenen ve Batı resim geleneğinin önemli bir bölümünü oluşturan peyzaj resmine ışık tutan “Su Manzaraları” adlı seçkiyi inceleyen öğrenciler resimde ışık, gölge, tonlama unsurları hakkında bilgi aldıktan iki saat süren karakalem eskiz çalışması yaptı.

19. Yüzyıldan başlayarak 20. Yüzyılın ikinci yarısına kadar uzanan 150 yıllık döneme ait eserlerden oluşan Arkas Sanat Merkezi Su Manzaraları Seçkisi, büyük bölümü ilk kez sergilenen 88 eserden oluşuyor. Seçkide Eugéne Boudin, Jean-Baptiste Camille Corot, Murice de Vlaminck, Francis Picabia, Henry Lebasque ve Hippolyte Camille Delpy’nin eserleri bulunuyor.