Sanat günceleri sergide

09 Mart 2018

1_2

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları ortaokul öğrencilerinin “Benim Küçük Sanat Arkadaşım (Mon Petit Ami d’Art)” güncelerinin fotoğraflarından oluşan derleme fuayede sergilenmeye başlandı.

Görsel Sanatlar dersini farklı bir yaklaşımla “Sanatta Farkındalık” başlığı altında işlemeye başlayan 5,6 ve 7. sınıf öğrencileri, sanatsal becerilerini ortaya çıkartmak ve sanat eserleri hakkında bilgi sahibi olmalarının yanı sıra günlük hayatta gördüklerini yorumlamaları, kendilerini özgürce ifade edebilmeleri amacıyla öğretim yılı başından bu yana “Benim Küçük Sanat Arkadaşım” ismini verdikleri günlük tuttu. Gezdikleri müzeleri, okudukları sanat haberleri hakkındaki düşüncelerini, onları etkileyen anları günlüklere not eden, eskizler hazırlayan öğrenciler böylelikle Sanatta Farkındalık dersine ait eser ortaya çıkarttı. “Benim Küçük Sanat Arkadaşım (Mon Petit Ami d’Art)” adlı güncelerden özenle seçilmiş sayfaların fotoğraflarından oluşan derleme sergi de 5 Mart 2018 Pazartesi gününden itibaren okul girişinde sergilenmeye başlandı.