Pirithon başladı

14 Kasım 2017

SAM_2894_2

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarının geleneksel Pirithon Projesi, 5. sınıf öğrencilerinin MS Derneğini ziyareti ile başladı.

MS hastalığı hakkında farkındalık yaratmak, öğrencilerde dayanışma ruhunu geliştirmek amacıyla dört yıldır düzenlenen Pirithon başladı. Adını Piri Reis Okullarının ilk sözcüğü ile Fransa’da MS ve benzeri hastalıklara fon oluşturmak amacıyla organize edilen “Telethon” etkinliğinin birleşmesinden alan Pirithon kapsamında ilk olarak 5. sınıf öğrencileri MS Derneği’ni ziyaret etti. Dernek yetkililerinden hastalık hakkında bilgi alan öğrenciler MS hakkında kendi yaptıkları araştırmaları  ve etkinlikleri üyelerle paylaştı. Etkinlik öğrencilerin MS hastaları ile birlikte şarkılar söyleyip onlar Fransızca tekerlemeler öğretmeleri ile sona erdi.

Yılboyu sürecek Prithon Projesi kapsamında öğrenciler Fransızca öğretmenleri ile birlikte MS hakkında pedagojik çalışmalar yürütecek ayrıca Frankofoni Haftasında geliri MS Derneğine bırakılacak bir de etkinlik düzenlenecek.