Piri Reislilere Barselona vizesi

26 Nisan 2018

IMG-8683_2

İstanbul Koç Okullarında yapılan WSC (World Scholar’s Cup) İstanbul Turnuvası’na katılan Özel Piri Reis Okulları, Temmuz ayında İspanya’nın Barselona kentinde yapılacak finallere katılma hakkı kazandı.

Dünyanın 40 ülkesinde İngilizce eğitim yapan okullar arasında düzenlenen Dünya Bilginler Yarışması (World Scholar’s Cup)’in İstanbul’da yapılan bölgesel turnuvasına katılan Piri Reisli öğrenciler 52 madalya ile geri döndü. İstanbul Koç Okullarında 21-22 Nisan tarihlerinde düzenlenen turnuvaya İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Azarbeycan’daki 25 farklı okuldan yaklaşık 500 öğrenci katıldı. Öğrenciler 150 takım halinde “Karmaşık Dünya (Entangled World)” temasında edebiyat, tarih, bilim, özel alan, sanat ve müzik olmak üzere 6 kategoride yarıştı. Öğretim dili İngilizce olan okulların öğrencileri 7 takım halinde yarışan Piri Reisli öğrenciler turnuvada 15 altın, 29 gümüş ve 8 onur madalyası aldı.

ALINAN BAŞARILAR

Güzelbahçe Piri Reis Okulları:
Özgü Azra Dağlar Edebiyat ve en iyi münazara  alanında 2 gümüş madalya,
Deniz Denisa Şengezener münazara, kompozisyon ve sanat alanlarında 4 gümüş madalya,
İsmail Ozan Özmen münazara ve bilgi yarışması kategorisinde 3 gümüş ve 1 altın madalya,
Naz Dereci münazara ve bilgi yarışması kategorisinde 3 gümüş madalya,
Ekin Küçük kompozisyonda gümüş madalya,
Alya Öztap Da Vinci Onur Madalyası,
Pelin Atılganer Da Vinci 3.cülük altın madalya,
Michel Arcas münazara alanında  gümüş madalya,
Mehmet Ali Helvacıoğlu kompozisyon alanında gümüş madalya,
Deniz Canlı tarih ve tüm alanlarda münazara ve en iyi yarışmacılar alanında 5 gümüş bireysel münazara puanlamasında altın madalya,
Eda Rengin Erşar sosyal bilimler, kompozisyon alanlarında 2 altın, bireysel münazara, bilgi yarışması ve en iyi yarışmacılar alanlarında 4 gümüş madalya,
Elif Deniz Bayram münazara, kompozisyon, bilgi yarışması, en iyi münazara gurubu, tüm alanlarda ve okulunun en iyisi olarak  toplam 6 altın ve 1 gümüş madalya.

Karşıyaka Piri Reis Okulları:
Münazara alanında bireysel sıralamada Alp Binoğlu ve Barcha Çağatay gümüş, Dilay Bakıcı altın madalya,
Yazma etabında bireysel sıralamada Öyküm Puğ ve Ceren Bayhan gümüş, Dilay Bakıcı altın madalya, takım sıralamasında Öyküm-Ceren ve Dilay’dan oluşan takım gümüş madalya,
Edebiyat, tarih, fen, sanat, sosyal bilgiler, müzik ve özel alandan oluşan farklı konularda çoktan seçmeli soruların bulunduğu Challenge etabında, sanat alanında Timur Tokatlıoğlu altın, sosyal bilgiler alanında Alp Binoğlu ve Barcha Çağatay, özel alanda Dilay Bakıcı gümüş madalya aldı.
Yarışmanın özel ödülü olan DaVinci bilginleri sıralamasında Can Önder ve Cem Tuna Fındık ilk on arasına girerek altın madalya kazandı.
Dilay Bakıcı tüm etaplar sonucunda yapılan sıralamada gümüş madalya kazanarak takımın en yüksek puanlı öğrencisi oldu.