Piri Reisliler Çanakkale’de

20 Şubat 2018

SAM_0418

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 7. sınıf öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında Tarihi Gelibolu Yarımadası’nı ziyaret ederek Çanakkale ruhunu yakaladı. 16-17 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen gezi 275 kilogramlık top mermisini taşıyarak Çanakkale Savaşları’nın gidişatına yön veren Seyit Onbaşı anısına yapılan anıtın ziyareti ile başladı. Tüm şehitlerimizin anısına yapılan Abide’nin gezilmesinin ardından Gelibolu gezisi Anzak Mezarlığı, 57. Alay, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Conkbayırı ziyaret edildi. Gezi, Çanakkale Tanıtım Merkezi’nde izlenilen canlandırma ile sona erdi.