Piri Reis TÜBİTAK bölge finallerinde

15 Mart 2019

TRN_27022


Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 8. sınıf öğrencilerinin iki projesi “TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması”nda İzmir bölge finallerine katılma hakkı kazandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nın ortaokul öğrencilerini temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında araştırma yapmaya teşvik ederek mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu yıl 13. kez düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması’na üç proje ile katılan Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları’nın iki projesi bölge finallerine davet edildi.

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları, 8. sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Kripto Küp” ve “Birinci Dereceden İki Bilinmeyenli Denklemlere Nomogram ile Farklı Bir Bakış” adlı projeler ile 25- 28 Mart 2019 tarihleri arasında İzmir Fuarı alanında üniversite öğretim üyelerinden oluşan TÜBİTAK jürisinin önünde görücüye çıkacak. Ege Bölgesi’nden yarışmaya katılan 200 proje arasından seçilerek bölge finallerine davet edilen 18 proje arasına giren Piri Reisli öğrenciler başarılı olmaları halinde 29 Nisan- 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

Yarışma hakkında
“TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması”na Türkiye ve KKTC’de öğrenim gören tüm ortaokul öğrencileri biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, tarih, teknolojik tasarım, Türkçe ve yazılım alanlarında hazırladıkları özgün projeler ile katılabiliyor. Yarışmaya başvuran projeler ilk olarak Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul-Asya, İstanbul-Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 merkezde düzenlenen bölge finallerinde yarışıyor. Bölge finallerinde birincilik ödülü alan projeler Türkiye finallerine katılmaya hak kazanıyor.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img