Piri Reis’te coşkulu kutlama

29 Ekim 2018

IMG_59782

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında bütün öğrenciler tarafından coşku ile kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkçe Öğretmeni Handan Onaran günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. 8. Sınıf öğrencilerinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyet ve demokrasiye ilişkin sözlerinden derledikleri Türkçe, Fransızca ve İngilizce sunumunu 4. sınıfların “29 Ekim” oratoryosu, 2. sınıfların Cumhuriyet korosu ile 6. sınıfların Cumhuriyet’in ilanına kadar milletimizin yaşadığı süreci anlatan “Kurtuluştan Cumhuriyete” adlı şiir ve halkoyunları gösterisi izledi. Kültür merkezinde düzenlenen tören tüm öğrenciler ile izleyicilerin hep birlikte söylediği marş ve 8. sınıf öğrencilerinin tören süresince yaptıkları Atatürk portresinin birleştirilmesi ile sona erdi.