Piri Reis FLL Turnuvasında

17 Şubat 2020

IMG-20200215-WA00092

Özel Piri Reis Okulları robotik takımları Bulldozers ve Rigel , “City Shapers: Şehri Şekillendir” temasıyla düzenlenen First Lego Lig 16. Türkiye Turnuvasına katıldı.

Bilim Kahramanları Derneği tarafından bu yıl 16. kez organize edilen First Lego Lig Türkiye Turnuvası’nın Ege bölge elemeleri Gaziemir’de bulunan İzmir Fuar Alanı’nda geçen hafta sonu yapıldı. Dünyanın nesiller boyunca doğru yolda ilerleyebilmesi için ulaşım, çevre ve binalar için yeni çözümlerin bulunması temasıyla düzenlenen turnuvaya Ege Bölgesinden 47 okul katıldı. Turnuvaya Güzelbahçe Piri Reis Okulları “Bulldozers”, Karşıyaka Piri Reis Okulları ise “Rigel” adındaki takımlar ile katıldı. Kendi tasarladıkları robotlar ile jüri karşısında savunma yapan takımlar ardından gösteri masasında kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalıştı. Öğrenciler bu süreçte kodlamanın yanı sıra takım çalışması, dostça rekabet, yenilikçilik, keşif gibi değerleri pekiştirme olanağı buldu.