Piri Reis Ata'sını andı

10 Kasım 2018

d2

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80. yılında Özel Piri Reis Okulları öğrencileri tarafından törenlerle anıldı.

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında 8. sınıf öğrencileri 10 Kasım ruhunun hayatın normal akışında nasıl yaşandığını görmek amacıyla Güzelbahçe’de buluştu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gözlerini hayata yumduğu saat olan 09.05’te halkın davranışlarını yerinde gözleyen öğrenciler sokaktaki diğer insanlarla birlikte saygı duruşunda bulundu. 8’ler sokaktaki anmayı izlerken 6. sınıflar Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene katıldı.

Okuldaki tören ise fuayede bulunan Atatürk köşesine çiçeklerin sunulması ile başladı ve kültür merkezindeki program ile devam etti. 09.05’teki saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Sabrina Ataseven, Atatürk’e duyulan özlemi anlatan bir konuşma yaptı. Ataseven’in konuşmasını 5. sınıf öğrencileri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e duydukları minneti Fransızca cümlelerle dile getirdi. 3. Sınıfların seslendirdiği “Bir Ömrün Hikayesi” adlı oratoryoyu 4’lerin marş korosunun seslendirdiği marşlar izledi. Tören 7. sınıf öğrencilerinin “Biz Mustafa Kemal’iz” adlı şiir eşliğinde Atatürk’ün imzasını atması ile sona erdi.