Öğretmenler yeni eğitim yılına hazır

11 Eylül 2017

img-9290

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları’nın öğretmenleri 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı hazırlıklarını tamamladı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasına sayılı günler kala Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları’nda öğrencileri 21. Yüzyılın donanımlı bireyleri olarak yetiştirmek amacıyla yeni yıla ilişkin tüm hazırlıklar tamamlandı.

Yaklaşık bir aydır süren hazırlıklar kapsamında geçen yıl yaptıklarını gözden geçiren ve programlarını yenileyen öğretmenler bu yıl anaokulu 4 yaş, hazırlık, ilkokul 1,2,3, 4 sınıflarda ilk kez kullanılacak olan zeka oyunları aracılığı ile çocukların sosyal, duygusal ve bilişsel becerilerini geliştirmeyi hedefleyen “Mind Lab” uygulaması ile geçen yıl anaokulu hazırlık sınıfında pilot uygulama olarak başlayan bu yıl ise 1,2,3 ve 4. sınıfların ders planına dahil edilen, çocukların matematik ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen “Kodlama” gibi çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Yabancı dil eğitimine yeni bakış

Öğretmenlere yönelik eğitim çalışmalarının yanı sıra Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları’nda yabancı dil eğitimine bakış açısı yenilendi. Fransızca, İngilizce ve İtalyanca bir çatı altında toplanarak “Yabancı Diller Koordinatörlüğü” adı ile bir birim oluşturuldu. Koordinatörlük öğrencilerin dili iyi öğrenmesinden çok yabancı dil öğrenme yetisini en üst seviyeye çıkartmak amacıyla yapılacak çalışmaları üstlenecek.