Mum söndü sıvı çekildi

24 Ekim 2017

SAM_2000

Birinci sınıf öğrencileri yanma olayının bağlı olduğu nedenleri Fen Laboratuvarında mum kullanarak yaptıkları deney ile öğrendi. GEMS çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen “Mum söndü sıvı çekildi” deneyinde mum, tabak, bardak ve renklendirilmiş su kullanıldı. Tabakta yanan mumun üzerini şişe ile kapatan öğrenciler mumun yanarken havayı kullandığını, şişe içine hapsolan hava tükendiğinde yanma olayının sona erdiğini, tabağa daha önceden dökülmüş olan sıvının şişe tarafından emildiğini gözledi. Yanma olayının gerçekleşmesi için gerekli koşulları günlük hayatta kullanılan araç gereçlerle öğrenen 1. Sınıf öğrencileri laboratuvar ortamında eğlenceli vakit geçirdi.