Mücadelenin adı “MS”

22 Mart 2019

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları öğrencileri Prithon adını verdikleri etkinlikte kıyasıya mücadele etti.

5. sınıf öğrencilerin Frankofoni Haftası projesi olan ve adını “Piri Reis Okulları” ve Fransa’da MS ve benzeri hastalıklarla mücadele eden hastalar yararına düzenlenen “Telethon” yarışmasının birleşiminden alan “Pirithon” etkinliği gerçekleştirildi. Piri Reisliler karaokeden zumbaya, balondan oyuncak yapmaktan spor parkuruna özenle hazırlanmış 20’yi aşkın standta bir yandan mücadelenin diğer yandan da sosyal yardımlaşmanın tadına vardı.

Öğrencilerin toplumsal dayanışma bilincini geliştirmek amacıyla öğretim yılı başından bu yana Fransızca olarak sürdürülen Pirithon etkinliği kapsamında öğrenciler ilk olarak İzmir MS Hastalığı Derneğini ziyaret ederek hem dernek üyeleri ile tanıştı hem de hastalık hakkında bilgi edindi. Yıl boyunca MS hastalığından korunmak için uyulması gerekenler kurallar konusunu araştıran, şiirler yazıp Prithon logosunu hazırlayan öğrenciler yaptıklarını okulda arkadaşları ile paylaştı. Projenin son günü ise 8. sınıflar etkinliğin ana teması olan dayanışma üzerine bir sürpriz hazırlarken Prithon etkinliğinden elde edilen gelirin tamamı İzmir MS Hastalığı Derneği yetkililerine teslim edildi.