Minik filozoflar iş başında

29 Kasım 2018

TRN_34672

Öğrencilerin yaşama bakış açılarını geliştirmek amacıyla 3. sınıflarda yürütülen “Filozof Çocuk” projesinin ikinci etkinliği düzenlendi.

Çocuklara kitap okumanın sadece bir eylem olmadığını, okumanın ardından empati ve yorumla yoluyla hayata dair pek çok kazanım elde edebileceklerini öğretmek, bakış açılarını geliştirmek amacıyla yürütülen projenin Kasım ayı konusu olan “Arkadaşlık” etkinliği yapıldı.

Okulun açılması ile birlikte başlayan proje kapsamında “Filozof Çocuk” serisinden seçilen 9 kitap 9 aya bölündü. Her gün okuma saatinde o ay için seçilen kitaptan bir bölümü okuyup sınıfta tartışan öğrenciler daha sonra kitabı aileleriyle paylaştı. Her ay seçilen iki veli de hazırladıkları sunumlar ile konu hakkındaki düşüncelerini sınıfta öğrenciler ile paylaştı. Öğretim yılı sonuna kadar sürecek proje kapsamında öğrenciler “Ben Neyim?”, “Özgürlük”, “İyi ve Kötü Nedir?”, “Mutluluk Nedir?”, “Hayat Nedir?”, “Güzellik ve Sanat” adlı kitapları okuyarak tartışacak.