Makinelerin dilini öğreniyorlar

30 Kasım 2017

1_2

Piri Reisli öğrenciler Bilişim Teknolojileri Dersinde kodlama ve algoritma öğrenerek makinaların dünyasına adım attı.

Kodlamanın makinelerin ya da elektronik sistemlerin birbirleri ile uyumlu çalışması için oluşturulmuş dil, algoritmanın ise karşılaşılan problemleri çözmek için izlenmesi gereken yol olduğunu öğrenen öğrenciler Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinde algoritma oluşturabilme ve kodlama yapabilme becerilerini geliştiriyor. Erken yaşta elde edilen kodlama yeteneği tasarım odaklı, sistematik şekilde düşünme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, eleştirel düşünme, problemleri öngörerek çözümler üretebilme becerileri kazandırırken algoritmik düşünme ve problem çözme becerisi sayesinde çocuklar farklı alanlarda karşılaştıkları sorunlara karşı daha sorgulayıcı ve yaratıcı olabilmektedir.