Maddeler bir araya gelirse

19 Mart 2018

IMG_20180314_110455-(1)_2

3. Sınıf öğrencileri maddelerin bir araya gelmeleri halinde farklı davranışlarda bulunabileceklerini “Fil macunu” deneyi ile öğrendi.

Fen bilimleri laboratuvarında yapılan çalışmada gıda boyası, maya, sıcak su, deterjan, saç boyası açıcısı olan hidrojen peroksit kullanıldı. Maya sıcak su ile karıştırılıp mayalanma sağlanırken maddelerin tamamı bir deney tüpünde karıştırıldı. Maddelerin karıştırılmasıyla birlikte ortaya kıvamı sert bir köpük oluştuğunu gözlemleyen öğrenciler bir yandan maddelerin bir araya gelince farklı davranışlarda bulunabileceğini öğrenirken bir yandan da deneyin basamaklarını takip etmenin önemini kavradılar.