Laboratuvar ile tanıştılar

11 Ekim 2017

SAM_1877_2

Hazırlık sınıfı öğrencileri GEMS (Great Explorations in Math and Science- Fende ve Matematikte Büyük Araştırmalar) çalışmaları kapsamında “Lav Lambası Deneyi” ile Fen Bilimleri Laboratuvarı ile tanıştı. Kırmızı gıda boyası, su, sıvı yağ ve efervesan tablet (C vitamini ) kullanılan çalışmada deney kabının içine ilk önce kırmızı renkli suyu koyup üzerine sıvı yağı ekleyen öğrenciler yağın suya karışmadığını, suyun üstte kaldığını gözledi. Çözeltinin içine efervesan tabletin atılmasıyla birlikte karışımda hareketlenme olduğunu gören hazırlık sınıfı öğrencileri Lav Lambası Deneyi ile birlikte farklı maddelerin bir aradayken farklı davranışlar gösterebileceğini öğrendi.