Geziler hızlı başladı

12 Ekim 2017

SAM_1911

Öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirmeleri amacıyla düzenlenen geziler hızlı başladı. Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri dersleri kapsamında ilk gezilerini yapan 4. Sınıf öğrencileri bir günde üç müzeyi görme fırsatı buldu.

Gezinin ilk durağında Ege Üniversitesinde bulunan 100.Yıl Atatürk Tarım Aletleri Müzesine uğrayan 4’ler günümüze tarımda makineleşme süreci hakkında bilgi sahibi oldu. Etnografya Müzesinde 19. yüzyıldaki sosyal yaşamının detaylarını öğrenen öğrenciler son olarak 1911 yılında Kemeraltı’nda açılıp daha sonra Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesine devredilen Tarihi Şifa Eczanesini ziyaret etti. Öğrenciler burada ilaçların ham maddesini, ilk gözlük camı kesimini, kolonya yapımını görme fırsatı buldu.