Fransızca mülakatlar başladı

26 Aralık 2018

TRN_56302

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında öğrencilerin Fransızca bilgilerini ölçmek amacıyla düzenlenen “Fransızca Sözlü Değerlendirme” çalışmasının ilk bölümü başladı.

Öğrencilerin Fransızca düzeylerini sınıf dışında bir ortamda farklı bir jüri önünde sınayarak eksik oldukları noktaları tamamlamayı ve ileride girecekleri dil sınavlarına hazırlamayı amaçlayan çalışmada tüm sınıflar biri Aralık ayında diğeri de ikinci dönem olmak kendi Fransızca öğretmenleri dışındaki jüri tarafından iki kez değerlendirmeye alınacak.

Koridorlara kurulan masalarda yapılacak sözlü değerlendirme çalışması sırasında öğrencinin bilgi düzeyine uygun sorular sorularak alınan yanıtlar detaylı bir incelemenin ardından Fransızca öğretmeni ile paylaşılacak.

6.sınıf öğrencilerimiz, 25 Şubat 2019 tarihinde Fransız Kültür Merkezinde DELF sınavlarına katılacakları için bu Sözlü Değerlendirme Çalışmalarında DELF Sözlü sınavlarına bir ön deneme yapmalarını planlamaktayız. DELF Sınavları, toplam dört bölümden oluşmakta ve her bir bölüm 25 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Bu nedenle, Sözlü Değerlendirmeler DELF sınavlarında olduğu gibi 25 puan üzerinden uygulanacaktır. Aynı dönemde, öğrencilerimize ‘Dinlediğini Anlama-Okuduğunu Anlama-Yazılı İfade’ bölümlerini içeren yazılı bir deneme de uygulanacak ve böylece çocuklarımızın elde ettikleri performans her bir bölüm adına değerlendirilmiş olup öğrencilerimizin çalışmalarına yön vermelerinde fayda sağlayacaktır. 7.sınıf öğrencilerimiz, 26 Şubat 2019 tarihinde Fransız Kültür Merkezinde DELF sınavlarına katılacakları için bu Sözlü Değerlendirme Çalışmalarında DELF Sözlü sınavlarına bir ön deneme yapmalarını planlamaktayız. DELF Sınavları, toplam dört bölümden oluşmakta ve her bir bölüm 25 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Bu nedenle, Sözlü Değerlendirmeler DELF sınavlarında olduğu gibi 25 puan üzerinden uygulanacaktır. Aynı dönemde, öğrencilerimize ‘Dinlediğini Anlama-Okuduğunu Anlama-Yazılı İfade’ bölümlerini içeren yazılı bir deneme de uygulanacak ve böylece çocuklarımızın elde ettikleri performans her bir bölüm adına değerlendirilmiş olup öğrencilerimizin çalışmalarına yön vermelerinde fayda sağlayacaktır.

©2019 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.