Fen bilimleri ekonomiyle buluştu

16 Mart 2018

IMG_20180302_135018_2

4. Sınıf öğrencileri “Pastel Boya Erir mi” adlı GEMS çalışmasında eskimiş pastel boyalarını dönüştürerek tasarruf yapmayı öğrendi.

Öğrencilerin fen bilimlerine olan ilgisini arttırmak amacıyla yapılan GEMS çalışmalarında fen bilimleri ekonomi ile buluştu. “Pastel Boya Erir mi” adlı çalışmada 4. sınıf öğrencileri eskime, kırılma ya da kirlenme nedeniyle kullanamadıkları pastel boyalarını geri dönüştürerek yeniden kullanmaya başladı. Fen bilimleri laboratuvarında yapılan çalışmada öğrenciler ilk olarak eski pastel boyalarını içerisinde az miktarda sıvı yağ olan kalıba yerleştirdi. Kısa bir süre fırında ısıtılan kalıplar daha sonra soğumaya bırakıldı. Soğuyan kalıplarda katılaşan yeni rengarenk boyaları deneyen öğrenciler bu çalışmayla erime ve donma noktalarını öğrenmenin yanı sıra geri dönüşüm ve tasarruf konusunda bilgi sahibi oldu.