Ege Üniversitesi’nin müzelerini gezdiler

24 Nisan 2018

SAM_4153_2

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 3. sınıf öğrencileri fen bilimleri ve hayat bilgisi dersleri kapsamında Ege Üniversitesi’nde bulunan müzeleri gezdi.

Öğrencilerin doğanın bir parçası olduklarının bilincine varmaları, çevrelerinde meydana gelen doğa olayları hakkında bilgi edinmeleri amacıyla düzenlenen gezi botanik bahçesinin gezilmesiyle başladı. Botanik bahçesinde bulunan bitkileri yakından inceleyen öğrenciler daha sonra Tabiat Tarihi Müzesi’ni gezdi. Ege Bölgesi ve İzmir’in etnografik özelliklerini görebilmek amacıyla Etnoğrafya Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler Şifa Eczanesi Müzesi ile Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’ne gittikten sora geziyi tamamladı.