Doğru beslenme ödül getirdi

09 Ekim 2017

IMG_1719

Öğrencilerin doğru beslenme alışkanlıkları kazanmaları, sağlıklarını kötü etkileyecek gıdalardan uzak durmaları amacıyla çeşitli uygulamalar yürüten Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Beslen Dostu Okul” sertifikası ile ödüllendirildi.

Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından geçen yıl iki kez denetimden geçen Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları okul kantininden yemekhane düzenine kadar en ince ayrıntısına kadar incelendi. İnceleme sonucunda sertifika için gerekli kriterleri karşılayan Güzelbahçe Piri Reis Okulları üç yıl süreyle Beslenme Dostu Okul Sertifikasını almaya hak kazandı. Sertifikanın verilmesinde kantininde satılan yiyeceklerin okulda hazırlanması, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak gıdaların dışında paketli gıdalara yer verilmemesi, öğrencilerin spor yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen aktiviteler etken oldu. Sertifika İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törenle okul yetkililerine teslim edildi.