Dillerin bayramı kutlandı

27 Eylül 2017

banner

26 EYLÜL Diller Bayramı, Özel Piri Reis Okullarında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Başta Fransızca olmak üzere İngilizce ve İtalyanca şarkılar söyleyen öğrenciler hafta boyu çeşitli etkinliklere dilin önemini kavradı.

Türk Dil Kurumu Çalıştayı’nın toplanmasının 85. ve AB ülkeleri arasındaki Avrupa Diller Bayramı’nın 17. yıldönümü Özel Piri Reis Okullarında kutlandı. Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında, 8.sınıf öğrencilerinin Diller Günü’nü konusunda yaptıkları açılış konuşması ile başlayan sabah töreni 5.sınıf öğrencilerinin Türkçe, Fransızca, İngilizce ve İtalyanca tekerlemelerden derledikleri rap şarkısı ile sona erdi. Öğrenciler gün boyu okul fuayesinde bulunan çarkıfelek çemberini çevirerek dört dilde karşılarına çıkan tekerlemeleri hızlıca söylemeye çalıştı.

Hafta boyu etkinlik

Etkinliklerin bir haftaya yayıldığı Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında Yabancı Diller Koordinatörlüğü, öğrencilerin dil öğrenme yetisini arttırmaya yönelik detaylı ve eğlenceli bir program hazırladı. 29 Eylül 2017 Cuma gününe dek sürecek etkinlikler boyunca 2.sınıf öğrencileri 1.sınıftaki kardeşlerine farklı dillerde hayvan sesleri ile oluşturdukları “Kedi yabancı dillerde nasıl miyavlar” adlı minik bir gösteri sunacak ve üç dilde doğaçlama şarkı söyleyecek. 3.sınıflar hafta boyu sabah töreni sonrasında merdivenlere dizilerek sınıflara çıkan arkadaşlarına farklı dillerde günaydın ve merhaba diyecek. 4.sınıflar farklı dillerde sesleri aynı anlamları farklı kelimeler üzerine araştırma yaparak sınıf içinde yaptıkları etkinliğin görsellerini kendi katlarındaki panolarda sergileyecek. “Hayat Bayram Olsa” adlı şarkıyı 4 dilde seslendirecek olan 5.sınıf öğrencileri orkestra ile şarkılarına eşlik edecek. Hepimizin bildiği çeşitli hikayelerin 4 dilde isimleri üzerine çalışma yapan 6.sınıf öğrencileri kendi kitap kapaklarını oluşturarak kitap isimlerini farklı dillerde yazarak arkadaşlarıyla bir sergi ile paylaşacak. 7.sınıf öğrencileri hafta boyu Türkçe, Fransızca, İtalyanca ve İngilizce şarkılardan oluşan bir potpori sunacak.