Dijital dünyaya bağımlı mıyız?

17 Aralık 2018

IMG_05922

Uzman Klinik Psikolog Karin Karakulak Özkan, Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında dijital bağımlılık ve dijital sağlık konusunda seminer verdi.

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları tarafından yürütülen “Dijital Vatandaşlık” projesi kapsamında öğrenci ve velilere yönelik seminerlerden ikincisi olan “Dijital Sağlık, Dijital Bağımlılık” semineri 14 Aralık 2018 Cuma günü yapıldı. Tablet eğitimi alan 5 ve 6. sınıf öğrencileri ile tüm ortaokul velilerine yönelik olarak iki oturumda yapılan seminerde Uzman Klinik Psikolog Karin Karakulak Özkan dijital bağımlılık çeşitleri, riskli gruplar, kişinin dijital bağımlı olup olmadığını nasıl anlayacağı, dijital bağımlılığın sonuçları ve dijital bağımlılık karşısında yapılabilecekler konusunda bilgi verdi. Dijital bağımlılık konusunda öğrenciler kadar velilerin de bilinçli hareket etmesi gerektiğini anlatan Özkan, herhangi bir şeyi sevmek ile o şeyin bağımlısı olmak arasında fark olduğunu, sevginin bağımlılığa dönüşmesinin çeşitli yöntemler ile önlenebileceğini, çocukları bağımlılıktan korumak ve kurtarmak için alternatifler yaratılması gerektiğini ifade etti.

©2019 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.