Çanakkale ruhunu yaşadılar

01 Ekim 2018

SAM_23352

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 7. sınıf öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinliklerine hazırlık yapmak amacıyla Tarihi Gelibolu Yarımadası’nı ziyaret etti. Taşıdığı 275 kilogramlık top mermisi ile Çanakkale Savaşları’nın gidişatına yön veren Seyit Onbaşı anısına yapılan anıtın ziyareti ile başlayan ve öğrencilerin Çanakkale ruhunu doyasıya yaşadıkları gezi iki gün sürdü. Tüm şehitlerimizin anısına yapılan Abide ve şehitliğin gezilmesinin ardından Fransız Mezarlığı, Anzak Mezarlığı, 57. Alay, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Conkbayırı ziyaret edildi. Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde Çanakkale Savaşı’nın interaktif sunumunu izleyen öğrenciler son olarak Çimenlik Kalesi’nde deniz savaşları hakkında bilgi aldı.