Büyükler dikti küçükler hasat etti

12 Ocak 2018

TRN_7658_2

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 3 ve 4. sınıf öğrencileri 2003-2004 Öğretim Yılında büyükleri tarafından dikilen zeytin ağaçlarının hasadını yaptı.

Doğaya ve çevresine saygılı öğrenciler yetiştirmek, okulun bulunduğu Yelki’yi güzelleştirmek amacıyla 2003-2004 Öğretim Yılında gerçekleştirilen “Yelki Projesi” kapsamında dönemin Bahçe Kulübü öğrencileri tarafından dikilen 100 zeytin ağacından elde edilen ürün 3. sınıflar tarafından toplandı 4. sınıflar tarafından da zeytinyağı haline getirildi.

Zeytin hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte harekete geçen 3. sınıf öğrencileri kardeş okul Yelki Hamdi Dalan İlköğretim Okulu öğrencilerinin yardımıyla zeytin hasadı yaptı. 4. Sınıf öğrencileri ise  hasadın tamamlanmasının ardından Hamdi Dalanlı kardeşleriyle birlikte elde edilen zeytinleri Yelki’de bulunan bir zeytinyağı fabrikasına götürdü. Seferihisar ve Yelki’deki zeytin üreticilerinin yanında sıraya girerek abla ve ağabeyleri tarafından dikilen zeytinlerin sıkılmasını bekleyen öğrenciler bu süre zarfında zeytinin hangi işlemlerden geçirildikten ekonomik değeri büyük olan ve sofralarımızın vazgeçilmez tadı olan zeytinyağına dönüştüğünü öğrendi.