Bugün günlerden İtalya

14 Şubat 2018

TRN_3614_2

5. Sınıfta İtalyanca ile tanışan Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları öğrencileri 14 Şubat gününü “Giornata Italiana (İtalyan Günü)” olarak kutladı.

Fransızca, İngilizce ve İtalyancanın Yabancı Diller Koordinatörlüğü çatısı altında toplandığı  Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında, Fransızcanın Latin kökenli dillere erişimi ne kadar kolaylaştırdığını göstermek ve 5. sınıftan itibaren İtalyan dili ve kültürü ile tanışan öğrencilerin bilgilerini pekiştirmek amacıyla 14 Şubat Çarşamba günü İtalyan Günü (Giornata Italiana) kutlandı. Güne İtalyanca şarkılar ile başlayan 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri birbirinden renkli etkinliklerle Giornata Italiana için yaptıkları hazırlıkları arkadaşlarına sundu.  Fransızca ve İtalyanca’da ortak olan kelimeler üzerine araştırma yapan 5. sınıflar buldukları kelimeleri Eyfel ve Pisa kulelerine yapıştırdı. İtalyan mutfağı üzerine çalışma yapan 6. sınıflar öğrencileri okulun öğlen yemeği menüsünü belirledi. 7. Sınıflar ise öğrendikleri İtalyanca şarkıları karaoke şarkı yarışmasında seslendirerek yeteneklerini sergiledi.