Bizim de haklarımız var

21 Kasım 2017

SAM_2761

Piri Reisli öğrenciler “Dünya Çocuk Hakları Günü”nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında ilkokul öğrencileri hakları konusunda boyama yaparken ortaokul öğrencileri 5. sınıfların hazırladığı kokartları yakalarına takarak farkındalıklarını gösterdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”yi imzaladığı 20 Kasım günü, dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerine dikkati çekmek amacıyla 1989 yılından bu yana “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanıyor. 189 Ülke tarafından imzalanan “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme” dünya tarihinin en kısa sürede en çok ülke tarafından imzalanan ve en kısa sürede yürürlüğe giren belgesi olma ünvanına sahiptir.