Bir hikayenin peşinde dünyayı keşfettiler

09 Kasım 2018

TRN_19822

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları anaokulu öğrencileri “Kitaptan Çıkan Dünya” projesi kapsamında bir hikaye kitabının peşinde dünyayı keşfetti.

Yazar Tülin Kozikoğlu’nun “Kelebeğini Arayan Ayşe” adlı hikaye kitabından yola çıkan Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları anaokulu öğrencileri dünyayı keşfetmek üzere eğlenceli bir yolculuğa çıktı. Sınıfta buldukları dev bir dürbünden bakarak Ayşe ile birlikte Ayşe’nin kayıp kelebeğini arayan minik öğrenciler kızgın çölleri, yağmur ormanlarını, buzullarla kaplı kutupları, uçsuz bucaksız maviliklerin bulunduğu okyanusları keşfetti. Keşfettikleri kıtalarda yeni hayvanlarla tanışan öğrenciler bu hayvanların resimlerini boyadı. Boyadıkları resimleri dünya haritası ve Ayşe’nin resminin bulunduğu duvara asan öğrenciler, sanat dolu eğlenceli bir maceranın ardından bir yandan dünyayı keşfetmiş oldu bir yandan da Ayşe’ye yardımcı oldu.