“Akıl oyunları”na kaldığı yerden devam

20 Eylül 2018

mind-lab32

Zeka oyunlarını araç olarak kullanarak çocukların sosyal, duygusal ve düşünsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan, ilk kez geçen yıl uygulanan “Mind Lab” eğitim metodu hakkında öğretmen ve velilere bilgi veridi.

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında akademik süreci desteklemek amacıyla 4 ve 5 yaş sınıfları ile ilkokul 1, 2, 3, 4. sınıflarda geçen yıl uygulanmaya başlanan Mind Lab eğitim metodunun 2018-2019 çalışmaları bilgilendirme ile başladı. Mind Lab Eğitmeni Can Özer, öğrencilere takım çalışması yapabilme, empati, sosyal ortamlara uyum sağlama, kararlılık, problem çözebilme ve stratejik yaratıcı düşünce yetisi kazandıran metot hakkında önce öğretmenlere ardından da velilere bilgi verdi. Çeşitli oturumlar halinde düzenlenen bilgilendirme toplantılarında öğretmenlere metodu uygulama becerileni arttıracak yöntemler anlatılırken velilere ise Mind Lab’in öğrencilere sağlayacağı kazanımlar hakkında bilgi verildi.

Mind Lab nedir?

Mind Lab, uluslararası satranç ustalarından biri olan Ehud Shachar’in, oyun oynarken yapılan yönlendirmelerin etkili bir beceri geliştirme yolu olduğunu farketmesiyle ortaya çıkmış, düşünce oyunlarını kullanarak sosyal , duygusal ve düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen, oyun tabanlı öğrenme ve eğitim metedodur. “Nasıl öğrenildiğini öğretmeyi” kendine misyon edinen Mind Lab, öğrencileri 21. yüzyılın zorlu koşullarına karşı donanımlı hale getirmenin yanı sıra esnek düşünmeye alıştırmayı hedefler.