5.sınıflar MS Derneği'ni ziyaret etti

30 Kasım 2018

IMG-32992

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarının geleneksel yardım maratonu “Pirithon” kapsamında 5. sınıf öğrencileri MS Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında MS hastalığı hakkında yaptıkları araştırmaları dernek yetkilileri ile paylaşan ve hastalık hakkında yeni bilgiler edinen öğrenciler daha sonra gruplar halinde hastalarla çalışma yaptı. Dayanışmanın sembolü olarak el boyalamaları yapan ve hastalara renklerin Fransızcadaki karşılıklarını öğreten 5’ler sosyal dayanışmanın önemini kavradı.

Geleneksel proje

Adını Piri Reis Okullarının ilk sözcüğü ile Fransa’da MS ve benzeri hastalıklara fon oluşturmak amacıyla organize edilen “Telethon” etkinliğinin birleşmesinden alan “Pirithon” ilk olarak beş yıl önce düzenlendi. Dayanışma ruhunu geliştirmek ve MS hastalığı hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan proje kapsamında Fransızca öğretmenleri ile birlikte yıl boyu MS hakkında pedagojik çalışmalar yürüten öğrenciler Frankofoni Haftasında geliri MS Derneğine bırakılacak bir etkinlik düzenleyecek.