4 yaş öğrencilerinden volkan deneyi

09 Kasım 2018

SAM_49842

Miniklere fen bilimlerini sevdirmek amacıyla yapılan GEMS çalışmaları kapsamında Özel Güzelbahçe Piri Reis Okuları 4 Yaş sınıfı öğrencileri volkan deneyi yaptı.

Fen bilimleri laboratuvar bilim setleri kullanılarak yapılan deneyde minik öğrenciler farklı maddelerin bir arada bulunduklarında şaşırtıcı değişimler geçirebileceğini eğlenerek öğrendi. 4 Yaş öğrencileri deneyin başında kendilerine verilen sitrik asit, gıda boyası ve deterjanı bir kaba koyarak iyice karıştırdı. Öğretmenlerinin karbonatı eklemesinden sonra oluşan köpüğü görünce şaşıran ve ortaya çıkan görüntüyü dev bir volkana benzeten minik öğrenciler kimya bilgilerine bir yenisini ekledi.