3’ler duyu organlarını öğrendi

12 Kasım 2018

SAM_49392

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 3. sınıf öğrencileri burun ve dilin birlikte çalıştığını öğrenmek için “Hissedebiliyor musun?” adlı deneyi yaptı.

Duyu Organları ünitesinde burun ve dil konusunu işleyen 3’ler bu iki organın birlikte çalıştığını pekiştirmek amacıyla yaptığı deneyde önce değişik kaplarda bulunan farklı şeker tozlarının kokularından aromalarını tahmin etti. Ardından şeker aromalarına su damlatarak şekerleme yapan öğrenciler burunlarını tıkadı ve şekerlerin tadına baktı. Burunları tıkalı olduğu için bir tat alamayan öğrenciler aynı denemeyi bir kez de burunları açıkken yaptı. Bu kez şekerlerin tadını alan öğrenciler dil ve burunun birlikte çalıştığını uygulayarak öğrenmiş oldu.