NEDEN FRANSIZCA

Okullarımızda çok yoğun bir Fransızca Eğitim Programı uygulanmaktadır.Erken  yaşta yabancı dil öğretiminin çocuğun bilişsel gelişimine katkıda bulunacağını bilerek programımızı şekillendiriyoruz.. Anadil edinimi süresince öğrenilen yabancı dil çocuğun sadece hedef dil becerileri geliştirmesini, sağlamaz aynı zamanda anadilindeki edinim sürecini de hızlandırır. İşte bu sebeple öğrencilerimiz ana sınıfında doğal bir ortamda yabancı dille karşı karşıya gelir.
İşte bu dönemde Fransızca şarkılara, hikayelere maruz kalmak dilin daha rahat öğrenilmesini sağlar. Bu dönemde beyin yeni şekillendiği ve sağ ve sol beyin olgunlaşmadığı için daha doğal şekilde zorlanmadan, çok büyük bir çaba harcamadan öğrenebilir. Daha akıcı kullanabilir.

Öğrendikleri şarkı ve tekerlemeler ile yaptıkları eğlenceli etkinlikler sayesinde Fransızcayı benimsemektedirler. Dil artık öğrenilecek bir hedef olmaktan çıkıp gündelik akışı sürdürmeye yarayan bir araç haline gelir. Fransızca dersleri çeşitli oyun ve şarkıların yanı sıra çocukların bilişsel ve fiziksel gelişimlerini destekleyen etkinliklerle gerçekleşir.

LabelFrancEducation

Özel Piri Reis Okulları, Fransız hükümeti tarafından nitelikli Fransızca eğitim yapan okullara verilen “LabelFrancEducation” Sertifikası sahibi olan dünyadaki sayılı okullardan biridir.

“LabelFrancEducation”, Fransız Hükümeti’nin, Fransa dışındaki Fransızca eğitimin belli bir kalitede yapılmasını sağlamak amacıyla verdiği sertifikadır. Sertifikayı almaya hak kazanan okul Fransız Hükümeti tarafından tanınmış olur ve ülke dışında yaşayan Fransızlara hükümetleri tarafından tavsiye edilen okullar listesine girier. Zorlu bir sürecin ardından LabelFrancEducation Sertifikası’na aday okulda öğrenci sayısı başta olmak üzere Fransız öğretmen sayısı, haftalık ders saati sayısı, öğrencilerin Fransızca yaptığı projeler detaylı bir şekilde incelenir. LabelFrancEducation Sertifikası için denetimler her iki yılda bir yinelenir.

Daha fazla bilgi için http://www.labelfranceducation.fr/

Yabancı Dil Eğitimi

Piri Reisli öğrenciler öncelikle Fransız dili ve kültürü olmak üzere İngilizce ve ortaokul düzeyinde İtalyanca ile tanışır.

Piri Reis’te Yabancı Dil Eğitimine bütünsel bir bakış vardır :

- Piri Reis’te öğrencilerimiz öğrendikleri yabancı dilleri kültürleriyle keşfeder

- Öğrendikleri dilleri farklı projelerde de kullanmaya yönlendirilir.

- Dilleri yaşayarak öğrenirler.

Okullarımızda haftalık ders programı içinde sabit olarak yer alan bu zaman dilimlerinde ve diğer çalışmalarda dil bakımından ağırlık Fransızca derslerine verilir. Okulumuzun ilköğretim bölümüne başlayan her öğrencimiz sekiz yıllık temel eğitim süresi boyunca haftada 10 saat Fransızca eğitimi görür. Fransızcanın yüklenmiş olduğu evrensel kültür ögelerini süreç içerisinde etkinlikler aracılığıyla öğrenir. Öğrencilerimizin Fransızca düzeyleri, her yıl bağımsız kuruluşlarca yapılan DELF sınavlarıyla ölçülüp uluslararası diplomalarla belgelendirilir.

Anaokulundan itibaren İngilizce eğitimi de alan öğrencilerimiz, ilköğretimde sekiz sene boyunca bu dili öğrenmeye devam ederler. Bunun yanı sıra 5. sınıftan başlayarak 4 yıl boyunca İtalyanca da öğrenirler.

Özetle, Piri Reisli öğrenciler aslında süreç içerisinde Fransız dil ve kültürü aracılığıyla farklı dil ve kültürleri de keşfetmeyi öğrenirler.